Rychlá cibulačka


Na 2 porce potřebuješ:
  • 2 cibule (červená je krásnější a ostřejší)
  • Olej
  • Tymián, pepř, sůl, bobkový list
  • Lahůdkové droždí
  • Pár kapek medu
  • Starý rohlík

Nakrájíme na oválky jeden rohlík, vložíme do přiměřeného množství oleje, který se celý vsákne do rohlíku a pomaličku pražíme v menším hrnci.  

Mezitím nakrájíme cibulku na kousky podle tvůrčího záměru. Mohou být i kolečka :-) Opražené zlatavé rohlíčky vyjmeme z hrnce a přilijeme olej (málo) a vložíme nakrájenou cibulku. Přidáme špetku tymiánu nebo libovolného koření. Cibulku necháme zesklovatět, raw forma cibule se do této akce nehodí :-)

Když je cibulka hotová, přidáme potřebné množství vařící vody, pár kuliček pepře, kousek bobkového listu, lžičku lahůdkového droždí a pár kapek medu, který podpoří a zjemní sladkost cibulky. Osolíme. Vaříme 5 minut a servírujeme s rohlíkem.

V lepších restauracích cibulku podlévají vínem a nakonec navrch přidávají nastrouhaný sýr, ale to už je pak sváteční polévka, i když také jednoduchá a rychlá  :-)

Vyrobil Petr Hájek


Oblíbené příspěvky