Rychlá cibulačka
Na 2 porce potřebuješ:
- 2 cibule (červená je krásnější a ostřejší)
- Olej
- Tymián, pepř, sůl, bobkový list
- Lahůdkové droždí
- Pár kapek medu
- Starý rohlík
Nakrájíme na oválky jeden rohlík, vložíme do přiměřeného
množství oleje, který se celý vsákne do rohlíku a pomaličku pražíme
v menším hrnci.
Mezitím nakrájíme cibulku na kousky podle tvůrčího záměru.
Mohou být i kolečka :-) Opražené zlatavé rohlíčky vyjmeme z hrnce a
přilijeme olej (málo) a vložíme nakrájenou cibulku. Přidáme špetku tymiánu nebo
libovolného koření. Cibulku necháme zesklovatět, raw forma cibule se do této
akce nehodí :-)
Když je cibulka hotová, přidáme potřebné množství vařící
vody, pár kuliček pepře, kousek bobkového listu, lžičku lahůdkového droždí a
pár kapek medu, který podpoří a zjemní sladkost cibulky. Osolíme. Vaříme 5
minut a servírujeme s rohlíkem.
V lepších restauracích cibulku podlévají vínem a
nakonec navrch přidávají nastrouhaný sýr, ale to už je pak sváteční polévka, i
když také jednoduchá a rychlá :-)
Vyrobil Petr Hájek