Čína s česnekovými výhonky


Potkal jsem na farmářském trhu podivné bytost, které prodávaly podivné bytosti. Tak jsem to zkusil. 

  • Olej (dle vlastní filozifie)
  • Dvě červené cibule
  • Otýpku česnekových výhonků
  • Půl  hlavy čerstvého zelí
  • Sojovou omáčku
  • Směs koření gyros (česnek, cibule, celer, bílá hořčice, chilli, kmín, koriandr, muškátový ořech, nové koření, kurkuma, a nějaké to EEEE)


Na silném plameni necháme na oleji ztmavnout červenou cibuli, raději více, aby cukr v cibulce začal pomalu karamelizovat. Když cibulka tmavne, přihodíme na dvoucentimetrové kousky pokrájené česnekové výhonky a znovu ostře posmažíme. Pak půl hlavy čerstvého na centimetrové čtverečky pokrájeného zelí, které jenom prohřejeme, přičemž trošku zavadne. Spolu se zelím vydatně polijeme sojovou omáčkou a okořeníme směsí koření gyros.


Smažíme rychle a krátce, podáváme samotné, s rýží nebo s těstovinami.

Vyrobil: Petr Hájek





Oblíbené příspěvky